Omvisninger på Adolfkanonen på Trondenes

Adolfkanonen er en unik attraksjon. Batteriet på Trondenes har de eneste gjenværende 40,6cm tyske kanoner fra andre verdenskrig, ja faktisk i hele verden, og på Trondenes står ikke mindre enn alle fire kanonene i batteriet fortsatt intakt. Dette er det eneste sted i Europa hvor et helt originalt batteri med kanoner fra den tyske Atlanterhavsvoll fortsatt eksisterer. En guidet omvisning vil gi god innsikt og forståelse av datidenes avanserte tyske våpenteknologi.

FRAMMØTESTED – om du ikke vil ta bussen fra byen – se etter stedet på bilde nedenfor, ca. 100 meter etter at du har passert skiltet med tekst Adolfkanonen. Etter skiltet, følg veien mot høyre gjennom svingen. Kjør inn på plassen (til venstre) som bildet viser når du kommer til severdighets-skiltet (avbildet) ADOLFKANONEN på høyre side av veien. Les informasjonen på oppslagstavla om når omvisningene går. Guiden vil komme om lag 10 min. før visningstidspunkt.

Frammøtested for visning
Frammøtested for guidet tur og parkering
 
Visit Harstad arrangerer i samarbeid med Hålogaland Veteranbussforening to daglige omvisninger i perioden 17. juni til 18. august.
 
På grunn av Corona-utbruddet et kanonen stengt for alle besøk inn til videre. Når den åpner vil besøkstider komme her. Teksten nedenfor blir da endret..
MEN – hvorfor ikke lære mer om kanonen ved å bestille det illustrerte  heftet i butikken på denne siden? Lær om kanonen og batteriene som hadde slike kanoner FØR du besøker, da forstår du mer av hva du ser.
 
 

Turen går fra Harstad sentrum med den historiske bussen X35, men det er også mulig å gå på bussen ved den gamle oppmøteplassen ved den gamle porten til Trondenes Leir. (Se bildet ovenfor)

Her kan du også parkere gratis mens du besøker kanonen.
Nytt av året er også at alle besøkende må registreres med godkjent ID ved innpassering til leiren.

Guidede turer i 2019:
17. juni – 19. august To turer per dag
Pris: 195,- per person, gratis for barn under 7 år

Første avgang
12:30 Avgang fra Harstad sentrum med veteranbussen X35
12:45 Påstigning parkeringsplass nedenfor Trondenes leir
14:15 Retur fra Adolfkanonen med avstigning Trondenes og sentrum

Siste avgang
16:00 Avreise fra Harstad sentrum med veteranbussen X35
16:15 Påstigning parkeringsplass nedenfor Trondenes leir
17:45 Retur fra Adolfkanonen med avstigning Trondenes og sentrum

VIKTIG INFORMASJON for alle besøkende til Adolfkanonen. Ta med foto ID for registrering, førerkort, pass eller lignende.
Ingen fotografering mellom innpassering i vakta og Adolfkanonen. Fri fotografering ved besøket på selve kanonen.

I 2019 vil reiselivsoperatøren North Up  tilby omvisninger på kanonen. 
 
Forhåndsbestillinger kan gjøres gjennom hele året for grupper som ønsker omvisning på Adolfkanonen. Ta kontakt med North Up for et pristilbud.
Priser:
Guideleie: Pris avhenger av antallet. Be om tilbud.
Inngang: kr.80,- pr. pers. voksne / kr.40,- pr. barn.
Skoleklasser: Be om eget tilbud, da vil dere vil få lavere pris.
Booking / pristilbud gjøres til: post@northup.no eller tel. 900 96 775

VIKTIG –  ingen kan bevege seg inn på området uten å være i følge med guide. Det er ikke nødvendig å henvende seg til vakta i den tro at man kommer inn. Den militære vakta vil avvise alle som ikke er i følge med guide.  Å kunne få sett kanonen betinger at du er i følge med guide. Visit Harstad’s telefonnr er; +47 770 18989.

Ønsker du/dere omvisning for en gruppe utenom de faste omvisningsturer?, eller på en tid på året hvor det ikke går regulære omvisninger? Det er ikke noe problem, men da må du/dere bestille omvisning pr. email til post@visitharstad.no  eller ringe telefonnr. +47 77018989 . 

Ha en fin tur i et spennende og meget spesielt krigshistorisk miljø. Ingen andre steder i verden enn på Trondenes kan man oppleve så velholdt tysk våpenteknologi av en slik størrelse. Eller se slike store originale kanoner fra andre verdenskrig. Og i tillegg står det et helt batteri med bevart kanoner av denne type i sitt opprinnelige miljø. Dette er en unik attraksjon i verdensklasse.

Spør guiden etter boka “Adolfkanonene”om du vil lese og lære mer av historien om kanonene på Trondenes, og om de andre batteriene som hadde samme type kanoner under andre verdenskrig.

Boken kan også kjøpes på Trondenes Historiske senter, eller bestilles på dette nettstedet. (Gå til faneark “Bøkene” øverst på siden, under emblemet) Vær obs at på denne nettsiden kan du prute på prisen til boken “Bilder fra krigsårene”. (Bruk kontakt skjema til denne siden)Kanskje får du en meget spesiell bok med bilder fra krigsårene til en god pris. For det er få andre plasser i Norge du får kjøpt bøkene som Vågsfjord krigshistorie har utgitt, så benytt anledningen til å sikre deg ei (eller flere) mens du er i Harstad.

NB – SVENSKE besøkende får kjøpt den svenske utgaven av boka om Adolfkanonen – “Festung Narvik” – på kanonen. Bilderesultat for svensk flagga

Denne og de andre bøkene fra Vågsfjord krigshistorie selges i butikken på Trondenes historiske senter like ved kirka. Det gjelder også boka “Adolfkanonene”.