Omvisninger på Adolfkanonen på Trondenes

Adolfkanonen er en unik attraksjon. Batteriet på Trondenes har de eneste gjenværende 40,6cm tyske kanoner fra andre verdenskrig. Ja – faktisk i hele verden, og på Trondenes står ikke mindre enn alle fire kanonene i batteriet fortsatt intakt. Dette er det eneste sted i Europa hvor et helt originalt batteri med kanoner fra den tyske Atlanterhavsvoll fortsatt eksisterer. En guidet omvisning vil gi god innsikt og forståelse av datidenes avanserte tyske våpenteknologi.

FRAMMØTESTED – se etter stedet på bilde nedenfor, ca. 100 meter etter at du har passert veiskiltet med tekst Adolfkanonen. Etter dette skiltet, følg veien mot høyre gjennom svingen. Kjør inn på plassen (til venstre) som bildet viser når du kommer til severdighets-skiltet (avbildet) ADOLFKANONEN på høyre side av veien. Les informasjonen på oppslagstavla om når omvisningene går. Guiden vil komme om lag 10 min. før visningstidspunkt. VENT DER.

Frammøtested for visning
Frammøtested for guidet tur og parkering
 

Identifikasjon
Kanonen ligger inne på militært område. Forsvaret krever at alle besøkende må registreres med godkjent ID ved innpassering til leiren. HUSK derfor å ta med legitimasjon. (Pass, førerkort e. l.)

Guidede turer i 2020:
11. juli – 16. august To – 2 – turer per dag
Pris: 195,- per person, gratis for barn under 7 år. Maksimum antall besøkende pr. omvisning er 15 personer. For å sikre deg plass når det passer best, forhåndsbestill hos www.visitharstad.com 

VIKTIG INFORMASJON for alle besøkende til Adolfkanonen. Ta med foto ID for registrering, førerkort, pass eller lignende.

Alle besøkende til guidede visninger må stille med egen bil. Det er ikke mulig å gå eller sykle inn til kanonen pga. at den er på militært område!

Fotoforbud: Ingen fotografering mellom innpassering i vakta og på vei til Adolfkanonen. Fri fotografering ved besøket på selve kanonen.

I 2020 vil også reiselivsoperatøren North Up  tilby omvisninger på kanonen. 
 
Forhåndsbestillinger kan gjøres gjennom hele året for grupper som ønsker omvisning på Adolfkanonen. Ta kontakt med North Up for et pristilbud.
Priser:
Guideleie: Pris avhenger av antallet. Be om tilbud.
Inngang: kr.80,- pr. pers. voksne / kr.40,- pr. barn.
Skoleklasser: Be om eget tilbud, da vil dere vil få lavere pris.
Booking / pristilbud gjøres til: post@northup.no eller tel. 900 96 775
 

VIKTIG –  ingen kan bevege seg inn på området uten å være i følge med guide. Det er ikke nødvendig å henvende seg til vakta i den tro at man kommer inn. Den militære vakta vil avvise alle som ikke er i følge med guide, og alle ikke forhåndsklarerte besøk.  Å kunne få sett kanonen betinger at du er i følge med guide. Visit Harstad’s telefonnr er; +47 770 18989.

Ønsker du/dere omvisning for en gruppe utenom de faste omvisningsturer?, eller på en tid på året hvor det ikke går regulære omvisninger? Det er ikke noe problem, men da må du/dere bestille omvisning (helst noen dager før) pr. email til post@visitharstad.no  eller ringe telefonnr. +47 77018989

Ha en fin tur i et spennende og meget spesielt krigshistorisk miljø. Ingen andre steder i verden enn på Trondenes kan man oppleve så velholdt tysk våpenteknologi av en slik størrelse. Eller se slike store originale kanoner fra andre verdenskrig. Og i tillegg står det et helt batteri med bevart kanoner av denne type i sitt opprinnelige miljø. Dette er en unik attraksjon i verdensklasse.

Spør guiden etter boka “Adolfkanonene”om du vil lese og lære mer av historien om kanonene på Trondenes, og om de andre batteriene som hadde samme type kanoner under andre verdenskrig. Den kan kjøpes der. Det er et perfekt minne om besøket.

Boken kan også kjøpes på Trondenes Historiske senter, eller bestilles på dette nettstedet. (Gå til faneark “Bøkene” øverst på siden, under emblemet) Vær obs at på denne nettsiden kan du prute på prisen til boken “Bilder fra krigsårene”. (Bruk kontakt skjema til denne siden)Kanskje får du en meget spesiell bok med bilder fra krigsårene til en god pris. For det er få andre plasser i Norge du får kjøpt bøkene som Vågsfjord krigshistorie har utgitt, så benytt anledningen til å sikre deg ei (eller flere) mens du er i Harstad.

NB – SVENSKE besøkende får kjøpt den svenske utgaven av boka om Adolfkanonen – “Festung Narvik” – på kanonen. Bilderesultat for svensk flagga

Denne og de andre bøkene fra Vågsfjord krigshistorie selges i butikken på Trondenes historiske senter like ved kirka. Det gjelder også boka “Adolfkanonene”.