Hvor finner du Adolfkanonene på Trondenes

Trondenes er ei halvøy som ligger ca. 3km nord for Harstad sentrum. På halvøya finnes i tillegg til Adolfkanonene de store severdighetene Trondenes kirke fra 1250 og museet Trondenes Historiske senter. Begge vel verd å besøke. På kartet nedenfor ser du hvor Trondenes ligger. I tillegg til Adolfkanonen har området flere andre minner fra 2.dre verdenskrig. Ruinene av den tyske leiren som etter krigen ble brukt av flyktninger fra Finnmark. Like ved Trondenes kirke står det russiske minnesmerke over de russere som døde som slavearbeidere ved byggingen av batteriet med Adolfkanonene. Fangeleiren lå like nord for minnesmerket. Området er ryddet og har oppslag og bilder som viser hvordan fangeleiren så ut.

Harstad ligger på Hinnøya som er Norges største øy. Den er begynnelsen på den øygruppa som strekker seg fra fastlands Norge vestover i havet og som er best kjent som Lofoten. Nærmeste flyplass er Harstad/Narvik Lufthavn Evenes. Buss til/fra hver flyavgang og ankomst. Det er også buss forbindelse til/fra tog i Narvik og Fauske. Hurtigruteanløp både mot nord og sør hver dag og gode vei forbindelser i alle retninger, også mot Lofoten. Vær oppmerksom på at i Harstad kan det være lettere å få hotellrom i høysesongen enn hva det er i Lofoten..

Del på:

Adolfkanonene på Trondenes – 40,6cm SK C/34

Andre verdenskrigs største skipskanoner satt på land. Med sine 4 kanoner ble batteriet det kraftigste i Hitlers Atlanterhavsvoll.