Omvisninger på Adolfkanonen på Trondenes

Adolfkanonen er en unik attraksjon. Batteriet på Trondenes har de eneste gjenværende 40,6cm tyske kanoner fra andre verdenskrig, ja faktisk i hele verden, og på Trondenes står ikke mindre enn alle fire kanonene i batteriet fortsatt intakt. Dette er det eneste sted i Europa hvor et helt originalt batteri med kanoner fra den tyske Atlanterhavsvoll fortsatt eksisterer. En guidet omvisning vil gi god innsikt og forståelse av datidenes avanserte tyske våpenteknologi.

FRAMMØTESTED – se etter stedet på bilde nedenfor, ca. 100 meter etter at du har passert skiltet med tekst Adolfkanonen. Etter dette skiltet, følg veien mot høyre gjennom svingen. Kjør inn på plassen (til venstre) som bildet viser når du kommer til severdighets-skiltet ADOLFKANONEN på høyre side av veien. Les informasjonen på oppslagstavla om når omvisningene går. Guiden vil komme om lag 10 min. før visningstidspunkt.

Frammøtested for visning
Frammøtested for visning
Kanonen er i 2018 åpen for publikum fra 1. juni til 31.august. Fra 1. juni til 17. juni er det kun EN omvisning. Den går kl 1330. Fra 18. juni til 12. august er det tre daglige omvisninger, kl.1200, kl.1330 og kl.1630. Fra 13. august til 31. august, igjen kun EN omvisning kl. 1330. Når Visit Harstad har klar sine tider for 2019 vil de komme her.
1. SEPT. ER DAGLIGE OMVISNING SLUTT FOR SOMMER-SESONGEN 2018.
 
I 2019 vil reiselivsoperatøren North Up  tilby omvisninger på kanonen. Tider og priser er ikke klart, men så snart det er fastlagt kommer de her.
Email til North Up er; post@northup.no
Telefon Mob. + 47 900 96 775 
 
 
 

Billettpriser 2018 Visit Harstad; Voksne kr. 100,- barn kr. 50,-

Møtested er utenfor den gamle inngangen til Trondenes militærleir (se bildet ovenfor) senest 10 minutter før angitt klokkeslett.  Her selges billetter av guiden. Egen transport fra møtestedet og til kanonen er nødvendig (1,2 km) og gruppen som er samlet for omvisning på gitt klokkeslett taes inn i leiren av guide. Ingen kan gå enkeltvis.

Og ingen kan bevege seg inn på området uten å være i følge med guide. Det er ikke nødvendig å henvende seg til vakta i den tro at man kommer inn. Den militære vakta vil avvise alle som ikke er i følge med guide fra Visit Harstad. Å kunne få sett kanonen betinger at du er i følge med guide. Visit Harstad’s telefonnr er; +47 770 18989.

Ønsker du/dere omvisning for en gruppe utenom de faste omvisningsturer?, eller på en tid på året hvor det ikke går regulære omvisninger? Det er ikke noe problem, men da må du/dere bestille omvisning pr. email til post@visitharstad.no  eller ringe telefonnr. +47 77018989 . 

Ha en fin tur i et spennende og meget spesielt krigshistorisk miljø. Ingen andre steder i verden enn på Trondenes kan man oppleve så velholdt tysk våpenteknologi av en slik størrelse. Eller se slike store originale kanoner fra andre verdenskrig. Og i tillegg står det et helt batteri med bevart kanoner av denne type i sitt opprinnelige miljø. Dette er en unik attraksjon i verdensklasse.

Spør guiden etter boka «Adolfkanonene»om du vil lese og lære mer av historien om kanonene på Trondenes, og om de andre batteriene som hadde samme type kanoner under andre verdenskrig.

Boken kan også kjøpes på Trondenes Historiske senter, eller bestilles på dette nettstedet. (Gå til faneark «Bøkene» øverst på siden, under emblemet) Vær obs på at boken «Bilder fra krigsårene» kan du prute på prisen, og kanskje får du en meget spesiell bildebok til en god pris. Det er få andre plasser i Norge du får kjøpt bøkene som Vågsfjord krigshistorie har utgitt så benytt anledningen til å sikre deg ei (eller flere) mens du er i Harstad.

NB – SVENSKE besøkende får kjøpt den svenske utgaven av boka om Adolfkanonen – «Festung Narvik» – på kanonen. Bilderesultat for svensk flagga

Den og alle de andre bøkene fra Vågsfjord krigshistorie selges også på Trondenes historiske senter like ved kirka