Omvisninger på Adolfkanonen på Trondenes

Adolfkanonen er en unik attraksjon. Batteriet på Trondenes har de eneste gjenværende 40,6cm tyske kanoner fra andre verdenskrig, og på Trondenes er ikke mindre enn fire kanoner fortsatt intakt. Dette er det eneste sted i Europa hvor et helt batteri med kanoner fra den tyske Atlanterhavsvoll fortsatt eksisterer. En guidet omvisning vil gi god innsikt og forståelse av datidenes avanserte tyske våpenteknologi.

FRAMMØTESTED – se etter stedet på bilde nedenfor, ca. 100 meter etter at du har passert skiltet med tekst Adolfkanonen. Etter dette skiltet, følg veien mot høyre gjennom svingen. Kjør inn på plassen (til venstre) som bildet viser når du kommer til severdighets-skiltet ADOLFKANONEN på høyre side av veien. Les informasjonen på oppslagstavla om når omvisningene går. Guiden vil komme om lag 10 min. før visningstidspunkt.

Frammøtested for visning
Frammøtested for visning
Kanonen er i 2018 åpen for publikum fra 1. juni til 31.august. Fra 1. juni til 17. juni er det kun EN omvisning. Den går kl 1330. Fra 18. juni til 12. august er det tre daglige omvisninger, kl.1200, kl.1330 og kl.1630. Fra 13. august til 31. august, igjen kun EN omvisning kl. 1330.

Billettpriser; Voksne kr. 100,- barn kr. 50,-

Møtested er utenfor den gamle inngangen til Trondenes militærleir (se bildet ovenfor) senest 10 minutter før angitt klokkeslett.  Her selges billetter av guiden. Egen transport fra møtestedet og til kanonen er nødvendig (1,2 km) og gruppen som er samlet for omvisning på gitt klokkeslett taes inn i leiren av guide.

Ingen kan gå inn på området uten å være i følge med guide. Det er ikke nødvendig å henvende seg til nåværende vakt i den tro at man kommer inn. Den militære vakta vil avvise alle som ikke er i følge med guide fra Visit Harstad.

Ønsker du omvisning for en gruppe utenom de faste omvisningsturer?, eller på en tid på året hvor det ikke går regulære omvisninger? Da kan du bestille omvisning pr email post@visitharstad.no Du kan også bestille omvisning hos Visit Harstad pr. telefonnr. 77018989.

Ha en fin tur i et spennende og meget spesielt krigshistorisk miljø. Ingen andre steder i verden enn på Trondenes kan man oppleve tysk våpenteknologi av en slik størrelse. Eller se slike store originale kanoner fra andre verdenskrig. Og i tillegg står det et helt batteri med bevart kanoner av denne type i sitt opprinnelige miljø. En unik attraksjon i verdensklasse.

Spør guiden etter boka «Adolfkanonene»om du vil lese historien om kanonene på Trondenes, og om de andre batteriene som hadde samme type kanoner under andre verdenskrig.

Boken kan også kjøpes på Trondenes Historiske senter, eller bestilles på dette nettstedet. (Gå til faneark bøkene øverst på siden)

NB – SVENSKE besøkende får IKKE kjøpt den svenske utgaven av boka om Adolfkanonen – «Festung Narvik» – på kanonen. Den og alle de andre bøkene fra Vågsfjord krigshistorie selges derimot på Trondenes historiske senter like ved kirka.